Zonnepanelen

By | mei 23, 2017

Ben je opzoek naar informatie over zonnepanelen? Lees snel verder! In dit artikel kan je namelijk werkelijk alles over zonnepanelen vinden

Zonnepanelen zijn een erg interessant en bijzonder fenomeen. Het is dus best logisch dat je wil weten hoe zonnepanelen nou eigenlijk werken. Ik wil daarom doormiddel van dit artikel onder andere de vraag “Hoe werkt een zonnepaneel nou eigenlijk?” zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

Je kan in dit artikel overigens ook nog veel meer andere informatie over zonnepanelen vinden. Lees dus snel verder als je meer over zonnepanelen wil weten!

Algemene informatie over zonnepanelen

Zonnepanelen leveren wereldwijd een belangrijke bijdrage aan het opwekken van duurzame energie. Een zonnepaneel is namelijk een paneel dat zonne-energie opvangt en dit vervolgens omzet in elektriciteit. Zonnepanelen werken alleen wel op een zeer complexe manier. Ik wil daarom proberen om zo eenvoudig mogelijk uit te leggen hoe zonnepanelen nou eigenlijk werken.

Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Deze zonnecellen zetten vervolgens de energie van de zon om in elektriciteit. Wanneer je dus zonnepanelen op je woning plaatst kan je met deze zonnepanelen elektriciteit generen die je vervolgens binnenshuis verbruikt wanneer je elektriciteit gebruikt. Zonnepanelen bestaan trouwens voor een groot deel uit silicium.

Zonnepanelen hebben overigens niet perse direct zonlicht nodig. Wanneer het bewolkt is wekt een zonnepaneel namelijk nog steeds elektriciteit op. Wanneer de zon direct op een zonnepaneel schijnt wordt er over het algemeen wel een stuk meer energie opgewekt.

Het opwekken van zonne-energie wordt overigens ook wel het fotovoltaïsche effect genoemd.

Zorg er trouwens ook altijd voor dat zonnepanelen niet te heet worden. Het is namelijk zo dat hoe warmer het is, hoe lager het rendement van een zonnepaneel wordt. Bij (extreem) hoge temperaturen werken zonnepanelen dus minder efficiënt. Het is daarom ook zeer belangrijk dat je ervoor zorgt dat er voldoende lucht langs zonnepanelen kan waaien om te temperatuur rondom de zonnepanelen wat lager te houden.

Als je meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt kan je deze overige elektriciteit ook nog eens verkopen. Hierover kan je verder in dit artikel meer over lezen.

Je kan hieronder ook een animatiefilmpje vinden waarin nog eens wordt uitgelegd hoe zonnepanelen nou eigenlijk daadwerkelijk werken. Ik raad je dus zeker aan om dit filmpje nog even te bekijken als dit nog niet helemaal duidelijk is.

 

 

Verschillende soorten zonnepanelen

Er bestaan trouwens een aantal verschillende soorten zonnepanelen. Hieronder kan je lezen welke soorten er allemaal bestaan, en wat het verschil tussen deze soorten is.

Monokristallijn zonnepaneel

Monokristallijn zonnepanelen zijn hoogstwaarschijnlijk de meest voorkomende zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben namelijk een ontzettend hoog rendement. Monokristallijn zonnepanelen zijn overigens relatief gezien ook best wel duur.

Monokristallijn zonnepanelen hebben overigens vrijwel altijd een zwarte kleur. Dit is prettig, want de meeste mensen vinden zwart namelijk de beste kleur voor zonnepanelen, omdat ze dan niet zo erg opvallen en makkelijk te camoufleren zijn.

Dunne film zonnepaneel

Dunne film zonnepanelen zijn zonnepanelen die steeds populairder beginnen te worden. Deze zonnepanelen zijn namelijk goedkoper dat monokristallijn zonnepanelen en polykristallijn zonnepanelen. Dunne film zonnepanelen hebben overigens ook nog eens een redelijk hoog rendement.

Dunne film zonnepanelen zijn trouwens net als monokristallijn zonnepanelen zwart van kleur.

Polykristallijn zonnepaneel

Deze zonnepanelen zijn minder efficiënt dan monokristallijn zonnepanelen. Het verschil tussen polykristallijn zonnepanelen en monokristallijn zonnepanelen is echter niet heel erg groot. Er zijn daarom ook veel mensen die Polykristallijn zonnepanelen hebben.

Polykristallijn zonnepanelen zijn overigens blauw van kleur.

Wat is duurzame energie nou eigenlijk precies?

Omdat je op dit artikel terecht bent gekomen ga ik eigenlijk ervan uit dat je weet wat duurzame energie is. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet precies weet wat duurzame energie is. Ik wil daarom toch nog even zo goed mogelijk uit proberen te leggen wat duurzame energie nou eigenlijk is.

Duurzame energie is energie die wordt opgewekt doormiddel van duurzame energie bronnen. Duurzame energie bronnen zijn energie bronnen die eigenlijk  niet op kunnen raken. Bij het opwekken en het gebruiken van duurzame energie komen ook geen stoffen vrij die een negatieve invloed hebben op het milieu van de wereld. Het is dus zeer goed voor de aarde en het milieu dat er zo veel mogelijk gebruik gemaakt wordt van duurzame energiebronnen!

Zeker als je bedenkt dat alle “traditionele” energiebronnen allemaal zeer vervuilend zijn voor de aarde. De traditionele energiebronnen zijn namelijk allemaal fossiele brandstoffen. Deze fossiele brandstoffen raken trouwens ook nog eens op, waardoor het nog belangrijker is dat de overstap naar het gebruiken van alleen maar duurzame energiebronnen gemaakt gaat worden. Als dit in de nabije toekomst niet gebeurd zal de energieprijs gaan stijgen en de kwaliteit van het leven hier op aarde zou flink achteruit gaan. Ik wil daarom iedereen ook aanraden om over te stappen naar het gebruiken van groene energie!

De geschiedenis van zonnepanelen

De mensheid is al een tijdje instaat om zonne-energie om te zetten in elektriciteit. De Franse fysicus Antoine César Becquerel ontdekte namelijk al in het jaar 1839 dat dit mogelijk was. De zonnecellen die ze destijds gebruikte waren echter nog niet ver ontwikkeld. Zo konden deze zonnecellen maar slechts één procent van alle zonne-energie omzetten in elektriciteit. In de jaren die volgden werden de zonnecellen steeds verder ontwikkeld. In 1999 werd er al een zonnecel geproduceerd die een rendement van 36% had.

De kwaliteit van de zonnecellen verbeterde dus heel snel, waardoor het ook steeds rendabeler werd om daadwerkelijk zonnecellen en zonnepanelen te gaan plaatsen. Het rendement van zonnepanelen wordt tot op de dag van vandaag nog steeds verbeterd.

De toekomst van zonnepanelen en zonne-energie

Het is natuurlijk onmogelijk om in de toekomst te kijken, maar de kans dat zonnepanelen en zonne-energie steeds belangrijker gaat worden in de komende jaren is heel erg groot. Een heel groot deel van de energie die tegenwoordig wordt gebruikt is namelijk niet duurzaam. Dit houdt in dat deze energie niet oneindig is. Het is ook nog eens vervuilend om energie die niet duurzaam is te gebruiken of op te wekken. Als je zonne-energie opwekt of verbruikt komen er helemaal geen schadelijke stoffen vrij. De zon is overigens wel een energiebron die vrijwel oneindig is. De zonnestralen en warmte van de zon raken namelijk niet zomaar op.

De prijzen van duurzame energie en energie die niet duurzaam is zijn overigens vrijwel het zelfde. De kans is zelfs groot dat de prijs van energie die niet duurzaam is de komende jaren gaat stijgen, terwijl de prijs van duurzame energie juist waarschijnlijk gaat dalen. De bronnen van energie die niet duurzaam is is namelijk uitputbaar. Dit houdt in dat deze energie bronnen kunnen opraken. Energie die niet duurzaam is wordt namelijk opgewekt met bijvoorbeeld aardgas, aardolie en kolen. Zonne-energie gaat dus waarschijnlijk in de toekomst goedkoper worden dan “traditionele” energie waardoor de kans nog groter wordt dat het gebruik van zonne-energie de komende jaren toe gaat nemen.

Het gebruiken van zonne-energie heeft dus veel voordelen. De kans dat er steeds meer zonne-energie gebruikt gaat worden is daarom ook zeer aannemelijk. Zonnepanelen worden namelijk ook nog steeds verder ontwikkeld zodat er op een nog efficiëntere manier zonne-energie kan worden opgevangen. Er wordt tegenwoordig ook geëxperimenteerd met het opwekken van zonne-energie in de ruimte. Kortom, er is nog voldoende ruimte voor verbetering bij het opwekken van zonne-energie. Je kan verder in dit artikel trouwens meer lezen over het opwekken van zonne-energie in de ruimte.

De kans is groot dat de vraag naar zonnepanelen de komende jaren dus gaat stijgen, en dat zonnepanelen steeds vaker geplaatst gaan worden op (al bestaande) objecten. Hieronder kan je een overzicht met een aantal voorbeelden van dit soort objecten zien.

Waar kunnen in de toekomst eventueel nog meer zonnepanelen worden geplaatst?

  • Het is goed mogelijk dat je in de toekomst steeds vaker zonnepanelen gaat zien op (hoge) gebouwen. Dit is namelijk een zeer goede manier om de energie die in het gebouw gebruikt wordt zelf op te wekken.
  • De kans is ook groot dat er in de toekomst steeds vaker zonnepanelen worden geplaatst op verschillende soorten voertuigen en transportmiddelen zoals vliegtuigen en auto’s en boten. Er bestaan tegenwoordig al wel auto’s, boten en vliegtuigen die zijn voorzien van zonnepanelen. Deze voertuigen zitten echter vaak nog in de ontwikkelingsfase. Het is dus nog niet de norm om te reizen met een voertuig dat is voorzien van zonnepanelen. Dit gaat in de komende jaren naar waarschijnlijkheid wel steeds gebruikelijker worden.
  • Er gaan de komende jaren waarschijnlijk ook veel extra zonnepanelen geplaatst in tuinen en wijlanden. De prijzen van zonnepanelen worden namelijk steeds lager, terwijl het rendement van de zonnepanelen nog steeds stijgt. Het wordt dus eigenlijk steeds voordeliger om zonne-energie op te wekken als je hier als ruimte voor hebt in de vorm van een tuin of een weiland.
  • Waarschijnlijk gaan er in de toekomst ook veel meer zonnepanelen op zee worden aangelegd. Er zijn op de dag van vandaag al een aantal zonnepanelen op zee te vinden, maar dit zijn er toch nog relatief weinig. Zeker als je bedenkt dat 3 kwart van het aardoppervlakte uit water bestaat! Op de zee heeft ook bijna niemand last van zonnepanelen. Ik denk daarom dat er in de komende jaren steeds meer zonneparken op het water gaan worden aangelegd.

Al met al ziet de toekomst van zonne-energie er dus zeer rooskleurig uit, en dit is maar goed ook! Er moeten namelijk drastische maatregelingen genomen worden om het milieu te redden. Het overstappen van energie die niet duurzaam is naar duurzame energie gaat hier waarschijnlijk een heel groot aandeel in hebben. Ik wil daarom ook iedereen aanraden om over te stappen op het gebruiken van duurzame energie!

Zelf zonnepanelen installeren

Iedereen moet in principe instaat zijn om zelf zonnepanelen te installeren. Het helpt natuurlijk wel als je een beetje handig bent. Je moet alleen wel ontzettend op je hoede zijn wanneer je zelf zonnepanelen gaat installeren. Zonnepanelen produceren namelijk elektriciteit, en staan dus onder hoogspanning. Als je dus zelf zonnepanelen wil gaan aanleggen moet je wel zeker van je zaak zijn, en je kan niet zomaar wat proberen. Ik wil je daarom zo goed mogelijk uit proberen te leggen hoe je zelf zonnepanelen kan installeren.

Zonnepanelen kopen

Voordat je kan beginnen met het installeren van zonnepanelen moet je natuurlijk wel eerst zonnepanelen aanschaffen. Er zijn verschillende bedrijven die zich bezig houden met het aanbieden van zonnepanelen voor particulieren en zakelijke klanten. De allerbeste plek om zonnepanelen aan te schaffen is naar mijn mening toch echt wel www.zonnemarkt.nl! Wanneer je via deze website zonnepanelen aanschaft krijg je namelijk een aantal voordelen en garanties die elders niet worden aangeboden.

Zo worden zonnepanelen via deze website bijvoorbeeld altijd tegen zeer scherpe prijzen aangeboden! Alle zonnepanelen die worden aangeboden via www.zonnemarkt.nl hebben ook een zeer lange garantie. Deze zonnepanelen hebben namelijk vrijwel allemaal een garantie van tenminste 10 jaar. Verder biedt www.zonnemarkt.nl zeer goede service aan. Deze site heeft bijvoorbeeld een zeer goede klantenservice waaraan je al je eventule vragen kan stellen. Je kan ook een gratis offerte aanvragen op deze website.

Ga dus snel naar www.zonnemarkt.nl als je meer wil weten over het aanschaffen van zonnepanelen!

Gereedschap

Als je zelf zonnepanelen wil gaan installeren heb je natuurlijk ook bepaalde gereedschappen nodig. In het overzicht hieronder kan je zien welke gereedschappen je eventueel nodig zou kunnen hebben bij het plaatsen van zonnepanelen.

Gereedschappen die je nodig kan hebben bij het aanleggen van zonnepanelen:

  • Waterpas
  • Boormachine
  • Kniptang
  • Rolmaat
  • IJzerzaag
  • Spanningszoeker
  • Schroevendraaier
  • Moersleutel

Hieronder kan je trouwens ook nog een instructievideo bekijken waarin wordt uitgelegd hoe zonnepanelen worden geïnstalleerd op een schuin dak.

 

 

Als je niet zeker weet of je zelf instaat bent om zonnepanelen te installeren raad ik je aan om dit door iemand anders te laten doen. Op deze manier weet je namelijk vrijwel zeker dat de zonnepanelen op een correcte manier worden geïnstalleerd, en dit je kan een hoop tijd, inspanningen én geld besparen. Het zelf installeren van zonnepanelen brengt namelijk ook wat risico’s met zich mee. Zo is het essentieel dat je ervoor zorgt dat je geen schok krijgt wanneer je bezig bent met het installeren van de zonnepanelen. Dit kan namelijk levensgevaarlijk zijn, omdat er vaak hoogspanning op zonnepanelen staat. Schakel bij twijfel dus een expert in om de zonnepanelen te laten plaatsen!

Voordelen van zonne-energie ten opzichte van andere duurzame energiebronnen

Er bestaan een aantal verschillende soorten duurzame energiebronnen. Een aantal voorbeelden van duurzame energiebronnen zijn: water, de wind, geothermische energie, de zon en bio energie.  Zonne-energie is (naar mijn mening) echter een van de beste en belangrijkste bronnen van duurzame energie. Zonne-energie heeft namelijk een aantal voordelen die andere vormen van duurzame energie niet hebben.

Een van de grootste voordelen van zonne-energie is waarschijnlijk dat het een relatief goedkope optie is voor het opwekken van duurzame stroom. Je kan namelijk ook gewoon als particulier duurzame energie opwekken doormiddel van zonnepanelen. Het is ook ontzettend prettig dat zonnepanelen (over het algemeen) ontzettend lang mee gaan. De meeste zonnepanelen gaan namelijk zeker 25 jaar mee. Zeker wanneer je zonnepanelen goed onderhoudt kan je dus lang van zonnepanelen genieten. Wanneer je de woning waarin je woont voorziet van zonnepanelen gaat de prijs van deze woning trouwens ook vaak omhoog. Dit is dus ook een voordeel van zonnepanelen. Bij het opwekken van zonne-energie komt trouwens ook geen afval vrij. Dat is dus ook een groot pluspunt van zonnepanelen.

Een ander voordeel van zonne-energie is dat de zon overal ter wereld schijnt. Het is dus overal op de wereld mogelijk om zonne-energie op te wekken. Het is trouwens wel zo dat zonnepanelen die in heel erg zonnige gebieden te vinden zijn een stuk rendabeler zijn dan zonnepanelen op een plek waar de zon vrijwel nooit schijnt. Het is daarom ook beter om zonnepanelen op het zuiden te plaatsen. De zon schijnt namelijk (vrijwel altijd) vanuit zuidelijke richting. Door zonnepanelen op het zuiden te plaatsen kan je dus een hoger rendement behalen!

Wanneer de zon niet schijnt wekken zonnepanelen overigens nog wel elektriciteit op. Dit is dus alleen wel minder dan wanneer de zon wel schijnt.

 

Zonnepanelen onderhouden

Wanneer je energie opwekt doormiddel van zonnepanelen moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je deze zonnepanelen goed onderhoudt. Door zonnepanelen goed te onderhouden kan je er namelijk voor zorgen dat zonnepanelen veel langer mee gaan, waardoor ze dus veel voordeliger en rendabeler worden.

Het is dus van groot belang dat je weet hoe je zonnepanelen het beste kan onderhouden. Ik heb hieronder daarom even alle informatie over het onderhouden van zonnepanelen op een rijtje gezet. Het onderhouden van zonnepanelen valt overigens wel heel erg mee, en de kosten die hieraan verbonden zijn, zijn dan ook vrij laag. Het is ook prima mogelijk om zelf je zonnepanelen te onderhouden. Je kan hier echter ook iemand voor inhuren.

Een belangrijk onderdeel van het onderhouden van zonnepanelen is het inspecteren van de zonnepanelen. Ik raad je aan om dit tenminste een keer in de 4 – 6 maanden even te doen. Als je zonnepanelen gaat inspecteren moet je goed opletten of alle onderdelen van de zonnepanelen nog intact zijn. Let ook goed op of er niet veel vuil op, in en rondom de zonnepanelen te vinden is. Het meeste vuil dat zich rond zonnepanelen vormt wordt overigens vanzelf weggespoeld door neerslag. Het kan echter zo zijn dat er op sommige plekken stof en vuiligheid blijft liggen. Hierdoor kan het rendement van een zonnepaneel dalen. Zorg er dus voor dat je zonnepanelen altijd goed schoon zijn!

Je kan zonnepanelen trouwens het beste schoonmaken met alleen maar (lauw) water. Zonnepanelen zijn namelijk redelijk kwetsbare instrumenten. behandel zonnepanelen dus altijd zacht tijdens het schoonmaken en gaan deze zonnepanelen niet hard handig boenen. Hiermee kan je zonnepanelen namelijk beschadigen. Ik zou overigens ook geen zeep of allesreiniger gebruiken wanneer je zonnepanelen gaat schoonmaken. Dit kan namelijk ook schadelijk zijn voor zonnepanelen. Vermijdt ook harde borstels en (schuur)sponzen. Harde objecten kunnen namelijk krassen veroorzaken op de zonnepanelen tijdens het schoonmaken. Ik raad daarom dus aan om vooral gebruik te maken van water en zachte voorwerpen zoals doekjes bij het schoonmaken van zonnepanelen. Hiermee verklein je de kans op eventuele schades namelijk.

Als je niet veel tijd of verstand van zonnepanelen hebt kan je er ook voor kiezen om af en toe een specialist langs te laten komen die vervolgens de zonnepanelen kan controleren.

 

Zonnepanelen en subsidies

De overheid wil graag dat er zo veel mogelijk gebruik gemaakt wordt van zonne-energie. Om het gebruik hiervan te stimuleren heeft de overheid daarom ook een aantal subsidieregelingen in het leven geroepen. Hier werd zeker vroeger ontzettend veel gebruik van gemaakt. In 2013 was het geld dat was vrijgemaakt voor subsidies van zonnepanelen echter helaas op. Het is ook niet precies zeker of de overheid ooit nog nieuwe subsidies voor zonne-energie gaan invoeren.

Sommige lokale gemeentes bieden trouwens soms nog wel voordelen en subsidies aan voor het plaatsen van zonnepanelen. Het is dus zeker verstandig om even bij jouw gemeente te informeren naar de voordelen die eventueel kunnen worden aangeboden voor het plaatsen van zonnepanelen.

Zonnepanelen en vergunningen

Het kan zo zijn dat je een aantal vergunningen nodig hebt wanneer je ergens zonnepanelen wil plaatsen. Je hebt in de meeste gevallen echter geen vergunning nodig als je zonnepanelen wil plaatsen.

Er zijn echter wel een aantal woningen waar je niet zomaar zonnepanelen op mag plaatsen zonder vergunning.

Zo mag je bijvoorbeeld nooit zomaar zonnepanelen plaatsen op monumenten of historische gebouwen. Zorg er dus voor dat je altijd even langs de gemeente gaat wanneer je van plan bent om dit wel te doen.

Je moet meestal ook een vergunning aanvragen wanneer je zonnepanelen met een hellingshoek die niet ideaal is wil plaatsen op een gebouw met een schuin dak. Het is namelijk eigenlijk alleen maar toegestaan om zonnepanelen te plaatsen op een schuin dak met dezelfde hellingshoek als het dak zelf heeft.

Als je van plan bent om zonnepanelen te plaatsen met een rare hellingshoek zou ik dus ook even langs de gemeente gaan voor meer informatie hierover.

Ik raad je dus aan om bij twijfel altijd even langs de gemeente te gaan. Op deze manier weet je namelijk zeker of je wel een of juist geen vergunning nodig hebt voor het plaatsen van zonnepanelen.

Geld verdienen met zonne-energie

Er zijn een aantal methodes om geld te verdienen met zonne-energie.

Je kan de elektriciteit die overblijft wanneer je zonnepanelen hebt door verkopen om geld te verdienen met zonne-energie. Hiervoor heb je natuurlijk wel een overschot aan energie voor nodig. Als je dit niet hebt raad ik je aan om de zonne-energie die je opwekt gewoon zelf te gebruiken aangezien dit vaak voordeliger is.

Je kan er ook voor kiezen om te investeren in zonne-energie. Als je investeert in duurzame energie kan je een leuk zakcentje overhouden, en je kan ook nog eens actief bijdragen aan een beter milieu! Het is trouwens mogelijk om al vanaf 100 euro te investeren in zonne-energie. Je hoeft hier dus niet perse een enorm hoog vermogen voor te hebben, en duurzaam investeren is dus voor vrijwel iedereen toegankelijk.

 

Auto’s met zonnepanelen

Er bestaan ook auto’s die (deels) op zonne-energie rijden. Deze desbetreffende auto’s zijn namelijk voorzien van zonnepanelen waardoor er elektriciteit opgewekt kan worden. Auto’s die op elektriciteit rijden en voorzien zijn van zonnepanelen worden ook wel zonneauto’s genoemd. Zonneauto’s stoten overigens helemaal geen schadelijke stoffen uit. Het is dus goed mogelijk dat zonneauto’s in de toekomst de traditionele auto’s gaan vervangen. Zonneauto’s hebben namelijk vele voordelen. Dit gaat echter waarschijnlijk niet al te snel gebeuren. Zonneauto’s zijn namelijk nog niet geschikt om op de openbare weg te rijden omdat deze auto’s nog in de ontwikkelingsfase zitten. Er worden echter wel zo nu en dan races georganiseerd waar alleen maar zonneauto’s aan mee mogen doen.

De ontwikkeling van zonneauto’s verloopt overigens wel voorspoedig. Er is niet al te lang geleden namelijk een zonneauto ontwikkeld die snelheden van rond de 100 kilometer per uur kon behalen. Deze zonneauto is overigens ook instaat om ongeveer 500 kilometer te rijden op één volle accu.

Ik zou de ontwikkelingen van zonneauto’s dus zeker in de gaten houden. Het is namelijk goed mogelijk dat iedereen in 30 jaar van nu in een zonneauto rondrijdt!

Kleding met zonnecellen

Tegenwoordig wordt er ook kleding gemaakt die voorzien is van zonnecellen. Je kan de energie die je met deze kleding opvangt vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld je telefoon op te laden. De meeste kleding die voorzien is van zonnecellen zit echter nog is de ontwikkelfase en is dus (nog) niet beschikbaar voor het grote publiek.

Het is ook de vraag of kleding met zonnecellen wel de aller efficiëntste manier is om zonne-energie op te wekken. Het is namelijk vrij lastig om grote hoeveelheden energie op te wekken doormiddel van kleding die is voorzien van zonnecellen.

 

De rol van zonnepanelen in de ruimtevaart

Zonnepanelen zijn trouwens ook nog eens ontzettend belangrijk in de ruimtevaart! Heel veel ruimteschepen zijn namelijk voorzien van zonnepanelen waardoor deze ruimteschepen zonne-energie kunnen opwekken. Deze zonnepanelen werken echter wel alleen maar wanneer het ruimteschip zich beweegt in de baan van de zon. Als het ruimteschip zich te ver van de zon af bevindt kan er namelijk geen zonne-energie meer worden opgevangen.

Het zou ook kunnen dat er in de toekomst zonnepanelen in de ruimte worden geplaatst om energie op te wekken die vervolgens op de aarde gebruikt kan worden. Zonnepanelen in de ruimte kunnen namelijk tot twee keer zoveel energie opwekken. Dit komt onder andere omdat in zonnepanelen in de ruimte 24 uur per dag energie kunnen opwekken. Het is echter wel zeer prijzig om zonnepanelen in de ruimte te plaatsen. Het kost ook nog eens veel geld om deze zonnepanelen vervolgens te onderhouden. Het moet dus nog blijken of het rendabel is om zonnepanelen in de ruimte te plaatsen.

Er is natuurlijk wel een mogelijkheid dat zonnepanelen in de ruimte nog een grotere rol gaan vertolken.

Tot slot

In dit artikel kan je allerlei informatie over zonnepanelen vinden. Ik hoop dan ook dat dit artikel ervoor heeft gezorgd dat je beter weet wat zonnepanelen nou eigenlijk zijn, en hoe deze zonnepanelen werken.

Wil je trouwens meer van dit soort artikelen lezen? Dan raad ik je aan om ook mijn artikel over het vergelijken van energieleveranciers ook eens door te nemen!

Zonnepanelen afbeelding

Op deze afbeelding kan je een aantal zonnepanelen zien.